REŢETE CULINARE
  • Sarmale în frunză de varză murată

    Ingrediente (pentru 42 de sarmale de dimensiune potrivită)
       
    1 kg de carne de porc lucru 70/30 (cu un continut de 30% substanţă grasă) tocată prin sită de 5 mm sau 8 mm după preferinţă
    1 kg varză murată (sau chiar ceva mai multă, în funcţie de calitatea frunzelor)
    2 buc cepe
    150 g orez, preferabil bobul rotund, mai bogat în amidon
    1 buc ou
    1 buc legatură de mărar verde
    1 buc legatură de pătrunjel verde
    4-5 crenguţe cimbru
    3 buc foi de dafin
    2 linguri pastă de tomate, în cazul în care varza nu e prea acră
    150 g slănină afumată CARNIPROD
    200 g  costiţă afumată CARNIPROD sau 200 g kaizer CARNIPROD
    după gust sare, piper măcinat, cimbru, boia de ardei dulce
    2 linguri ulei
    300 ml suc de roşii
    Mod de preparare:

    1 Pentru început se pregăteşte varza, se deface în foi, se spală, se curăţă de cotoare iar frunzele bune pentru umplut se pun pe un platou. Părţile care nu pot fi folosite la umplut se toacă fideluţă.
    Ceapa se toacă mărunt iar orezul se spală şi se pune la fiert în puţină apă pentru 1-2 minute amestecând continuu, după care se lasă la răcit.
    Mărarul şi pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt.
    Slănina afumată Carniprod se taie în cuburi cu latura de 8 mm, iar costiţa afumată Carniprod sau kaizerul Carniprod se taie în felii de grosime 1 cm.
    În carnea tocată se adaugă orezul pregătit (fără apă), ceapa tocată, albuşul şi gălbenuşul de ou, mărarul şi pătrunjelul tocat, 3 sferturi din pastă de tomate (dacă varza nu este prea acră), sare, piper, cimbru, boia dulce după gust şi se amestecă foarte bine.
    Se umple fiecare foaie de varză cu câte o lingură de compoziţie în care se adaugă câte 2 cubuleţe de slănină afumată Carniprod şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert.
    În alt vas se amestecă varza tocată cu uleiul, restul de pastă de tomate şi condimente după gust.
    Într-o oală cu fundul mai gros, se aşează mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele, lăsând la mijloc un gol circular, care se va umple cu varză tocată. Între rîndurile de sarmale, pentru a da savoare şi gust, se aşează felii de Costiţă afumată Carniprod sau de Kaizer Carniprod , foi de dafin şi crengute de cimbru. Deasupra se presară varză tocată. Se toarnă apă încălzită până se cuprinde întreaga compoziţie din vas, se acoperă cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Se lasă la fiert aproximativ 90 minute, mişcând din când în când vasul, ca să nu se prindă sarmalele de fundul vasului.
    Când sarmalele sunt fierte, se adaugă 300 ml suc de rosii fiert şi se dau la cuptor la 180 - 200 grade C pentru 20 minute, să se rumenească frumos şi să capete un gust straşnic.
    Serviţi Sarmalele în frunze de varză acră calde sau reci, cu hrean sau ciuşcă murată!

    Poftă bună!

  • Muşchiuleţ de porc umplut

    Ingrediente  
       
    1 buc muschiuleţ de porc CARNIPROD
    400 g carne tocată prin sită de 5 mm (conţinut de grăsime 25%)
    2 buc CABANOS CARNIPROD (~200 g)
    100 g slănină afumată CARNIPROD tăiată pe lungime în şuviţe
    1 buc morcov fiert sau murat
    după gust sare, piper măcinat, cimbru, boia dulce, muştar pastă
    1 buc ou
    2 linguri ulei
    după gust pătrunjel şi mărar verde
    Mod de preparare:

    1. Muschiuleţul se desface manual pe lungime, se unge cu muştar şi apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi boia dulce (după gust).

    2. În carnea tocată de porc Carniprod se încorporează albuşul şi galbenuşul unui ou, pătrunjelul şi mărarul verde tocat mărunt, sare şi piper după gust şi se omogenizează bine compoziţia.

    Peste muşchiuleţul pregătit la punctul 1 se întinde pe întreaga suprafaţă carnea tocată pregatită la punctul 2. Apoi se adaugă pe lungimea muşchiuleţului cabanosul Carniprod întreg, morcovul fiert sau murat şi slănina afumată Carniprod.
    Se rulează cu grijă muşchiuleţul şi se leagă de jur împrejur cu aţă/sfoară alimentară.
    Se fierbe muschiuleţul pregătit mai sus într-un vas cu apă şi puţină sare aproximativ 5 minute.
    Se aşează preparatul într-o tavă unsă cu ulei şi se introduce în cuptor la o temperatură de 180 grade C, până se rumeneşte.
    Serviţi muschiuleţul de porc umplut cald sau rece alături de o elegantă salata verde proaspătă!

    Poftă bună!

  • Pizza Carniprod

    Ingrediente  
       
    500 g preparate Carniprod - Salam de vară, Kaizer, Şuncă Toast, Cârnaţi pentru grătar
      faină albă de grâu
    9 ouă
    1 cană lapte
    250 g brânză de vacă răzuită
    2 roşii
    2 ardei capia
    30 g untură Carniprod
    după gust sare, piper măcinat
    Mod de preparare:

    Preparatele Carniprod se taie în cuburi de 5 mm şi se amestecă.
    Se bat 4 ouă (albuş şi gălbenuş) cu sare şi piper după gust, peste care se adaugă o cană de lapte şi făină albă de grâu. Se omogenizează foarte bine. Făina albă de grâu se adaugă treptat până se obţine o compoziţie puţin mai tare decât cea pentru clătite.
    Aluatul obţinut se pune într-o tavă unsă cu untură de porc Carniprod.
    Peste aluat se presară preparatele Carniprod amestecate, brânza , roşiile şi ardeiul tăiate rondele .
    Se bat celelalte 5 ouă şi se adaugă peste aluat după care se introduce în cuptor la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute sau până se rumeneşte.
    Serviţi Pizza Carniprod de preferinţă caldă şi alături de prieteni!
    Poftă bună!

  • Varză murată cu costiţă afumată Carniprod

    Ingrediente  
       
    1,2 kg costiţă afumată Carniprod
    1 varză mare murată
    1 ceaşcă apă
    10-15 boabe piper
    după gust cimbru
    1 lingură untură de porc Carniprod
    Mod de preparare:

    Se taie costiţa Carniprod în felii.
    Se spală bine varza murată şi se taie mărunt.
    Se aşează totul într-o cratiţă, alternând un rând de varză cu unul de costiţă afumată Carniprod. Se adaugă apa, untura de porc Carniprod, boabele de piper şi cimbrul, se acoperă şi se dă la cuptor. Se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 2-3 ore la 160 grade C.
    Serviţi varza murată cu costiţă afumată Carniprod cu un ardei iute şi un codru de pâine!
    Poftă bună!

  • Fasole boabe cu costiţă afumată Carniprod

    Ingrediente  
       
    0,4 kg costiţă afumată Carniprod
    0,4 kg fasole boabe
    2 cepe
    1 ligură untură porc Carniprod
    1 lingură bulion
    după gust piper, sare, foi de dafin
    Mod de preparare:

    Se spală bine fasolea, se dă în clocot se aruncă apa şi apoi se pune la fiert din nou.
    Se prăjesc în untura de porc feliile de costiţă afumată Carniprod împreună cu cele două cepe tăiate felii.
    Se adaugă fasolea fiartă peste costiţă şi se mai lasă să fiarbă împreună, adaugând foile de dafin, boabele de piper şi bulionul până. Acest fel de mâncare trebuie să fie scăzut.
    Serviţi Fasolea boabe cu costiţă afumată Carniprod ca fel principal de mâncare însoţită de o porţie sănătoasă de castraveţi muraţi şi mămăliguţă!
    Sau puteţi servi Fasolea boabe cu costiţă afumată Carniprod ca garnitura pe lângă Cârnaţii pentru grătar Carniprod fripţi sau Cotlete Carniprod la grătar!
    Oricum ar fi, vă dorim poftă bună!

  • Aperitiv pufos cu şuncă Toast Carniprod şi caşcaval

    Ingrediente  
       
    350 g șuncă feliată TOAST CARNIPROD
    400 g aluat de pizza congelat sau aluat de patiserie
    12 felii subțiri cașcaval
    8 linguri unt
    2 linguriţe zahăr
    1 lingură sos Worcestershire (opțional)
    1 lingură seminţe mac
    Mod de preparare:

    Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade şi se pregăteşte un vas termorezistent (yena) care se unge cu puțin ulei.
    Aluatul de pizza decongelat se întinde și se presează ușor pentru a-l subția, după care se așază pe el feliile de șuncă și cașcaval.
    Se rulează totul pe lungime, ca pentru o ruladă şi se presează ușor uşor marginile pentru a nu se dezlipi. “Rulada” se taie apoi în felii groase de aproximativ 2-3 centimetri şi se pun culcate, una lângă cealaltă în vasul pregătit.
    Într-un vas separat se pune untul la topit şi se amestecă cu zahărul, sosul și semințele de mac la foc mic, până când se topeşte untul şi se omogenizează compoziţia.
    Cu o lingură se toarnă cantități egale din această compoziție peste rulorile din vas.
    Se lasă la cuptor timp de aproximativ 25 de minute.
    Serviţi Aperitivele pufoase cu Şuncă Toast Carniprod şi caşcaval calde alături de o limonadă sau o bere rece.
    Poftă bună!

  • Salată de şuncă de pui Carniprod cu pere şi struguri

    Ingrediente  
       
    400 g şuncă de pui CARNIPROD 
    200 g boabe de struguri albi şi negri
    2 pere 
    200 g brânză de capră
    100 g fistic sau fulgi de migdale 
    1 salata creaţă roşie sau salata iceberg
    pentru sos:  
    4 linguri ulei măsline 
    2 linguri oţet de mere sau din vin alb
    4 linguri oţet de mere sau din vin alb 
    după gust sare, piper
    Mod de preparare:

    Se spală boabele de struguri şi se taie în două după care se scot cu grijă sâmburii.
    Perele, după ce se spală şi curăţă de coajă se taie în 4, se scoate partea dură şi sâmburii şi setaie în felii subţiri.
    Perele si ştrugurii se adaugă într-un bol
    Salata se spală frunză cu frunză şi se şterge de apă cu un prosop curat sau un şervet de hârtie. Se pun separat 8 frunze mari, iar restul se rupe bucăţi mici, care se adaugă în salatiera împreună cu şunca de pui, tăiată fâşii lungi şi subţiri.
    Prepararea sosului: Se amestecă toate ingredientele pentru sos şi se bat cu un tel, după care se stropeşte salata cu sosul obţinut.
    Se lasă să stea salata 15 minute, să se pătrundă aromele, după care se serveşte în cupe.
    În fiecare cupă se aşează câte o frunză de salată apoi se adaugă preparatul. Deasupra se presară fistic, curăţat şi zdrobit uşor sau fulgi de migdale puţin rumeniţi şi cuburi mici, din brânză de capră.
    Serviţi Salata de şuncă de pui Carniprod cu pere şi struguri alături de un pahar de vin alb şi o persoană dragă!
    Poftă bună!