CARNEA DE PORC

Carnea de porc este materia noastră primă şi ne-am dedicat toate eforturile producerii celor mai bune preparate. Pentru a putea alege produsul cel mai potrivit pentru o cină cu prietenii sau prânzul în familie, dorim să împărtăşim din cunoştinţele noastre.

1 CAP 8 COASTE - PIEPT CU OS
2 GUȘĂ 9 SPATĂ
3 CEAFĂ 10 RASOL
4 ANTRICOT 11 PICIOR
5 COTLET FĂRĂ OS 12 MUȘCHIULEȚ
6 SLĂNINĂ 13 PULPĂ
7 FLEICĂ

Care este partea mai bună şi
pentru ce este recomandată?

Mușchiulețul, Antricotul și cotletul Pulpa
au cea mai scăzută cantitate de grăsime şi, de aceea, sunt preferate pentru mâncărurile rafinate, cu sosuri. În cazul mâncărurilor cu carne tăiată cuburi cea mai potrivită este pulpa.
Fleica Costițele
Pentru grătar se recomandă folosirea bucăţilor de carne cu inserţii de grăsime, precum ceafa și pieptul, cunoscut şi ca fleica. Costițele, mai ales cele marinate înainte, sunt delicioase la grătar sau la cuptor.
Ciolan Slănina
Pentru mâncărurile tradiționale, precum fasolea cu ciolan sau varza cu ciolan, vă recomandăm rasolul de porc (ciolanul). este întrebuinţată în special pentru obţinerea jumărilor crocante, dar şi pentru grăsime, care ulterior poate fi folosită la gătit sau la păstrarea cărnii în borcan.

Tabel calorii şi valori nutriţionale

100 g Proteine Glucide Lipide Calorii Grăsimi
carne de porc în funcţie de partea consumată 15-22g 0% 6,3-30% 406 -1252kJ
97-299 kca
2-26g

Carnea de porc are un conţinut bogat de proteine şi este, de asemenea, o sursă bună de vitamine cum ar fi vitamina B6, B12 şi minerale precum fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.

Ştiai că 100g de carne de porc îţi oferă ...

15 % FIER
din necesarul zilnic

30 % ZINC
din necesarul zilnic

50 % PROTEINE
din necesarul zilnic

(sursa: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie)